Дан ССО Житиште 3. март 2021. године

Штампа

 

У среду 3. марта Спортски савез општие Житиште прославио је свој 24. рођендан. У складу са препорукама и тренутном ситуацијом, на свечан начин у Дому културе у Житишту уручена су признања за најуспешније спортисте, спортске раднике, спортске организације.
Све присутне је поздравио председник Спортског савеза општине Житиште Дејан Мелар, захвалио се на подршци у име свих спортиста наше општине и пожелео, пре свега, много здравља и спортских успеха у години која је пред нама.

Посебно признање, за 24 године рада у спорту, за сву подршку спортском савезу и спортским организацијама уручено је Миленку Чолићу из Равног Тополвца.
На млађима свет остаје, све спортске организације имају своје и наше наде. Ове године признања су добили:
Тамара Ковачевић, кошаркашица, Банатско Карађорђево, предлог КК „Карађорђево“ Петар Накомчић, кошаркаш, Банатско Карађорђево, предлог КК „Карађорђ.“,Нађа Тополић, одбојкашица, Житиште, предлог ЖОК „Житиште“,Ања Субичин, одбојкашица, из Р.Тополовца, предлог ОК „Херцеговина“,Ана Лелеа, одбојкашица, из Р.Тополовца, предлог ОК „Херцеговина“,Димитрије Недељковић, џудиста, из Житиште, предлог Џудо клуб „Банат“ Житиште, Лена Ковачевић, џудисткиња, из Житишта, предлог Џудо клуба „Банат“, Александар Вишковић, из Српског Итебеја, предлог КБС „Спартанац“,Марија Зоњић, из Житишта, предлог Клуб борилачких спортова „Спартанац“,Милица Кисин, из Александрова, предлог Карате клуба „Карађорђево, Зоран Тривуновић из Бан.Двора, предлог Карате клуб „Карађорђево, Огњен Марчетић, из Б. Карађорђева, предлог ФК „Јединство“ Б.Карађорђево, Иван Жупунски из Б.Карађорђева, предлог ФК „Јединство“ Б.Карађорђево, Вељко Ђурић из Житишта, предлог ОФК „Бегеј“ Житиште, Горан Ступар из Житишта, предлог ОФК „Бегеј“ Житиште.
Признање за дугогодишњи рад у спорт у својим Месним заједницама добили су Ранко Његован из Банатског Двора и Домјан Андор из Новог Итебеја.
Ове године јубилеје славе: ФК „Будућност“ Банатски Двор-80 година, ФК „Напредак“ Честерег -75 година, ОК „Херцеговина“ Равни Тополовац – 25 година рада и Џудо клуб „Банат“ из Житишта- 5 година.
За допринос развоју рекреативног спорта на територији општине Житиште ове године признање је отишло у руке наших драгих дама из Новог Итебеја. Друштво за неговање традиције и обичаја „Бузавираг“ с правом је ове године носилац овог признања.
Спортски савез општине Житиште сарађује са свим институцијама како у општини тако и у региону. Најзначајнија сарадња је свакако са Домом здравља Житиште и лекарима који тамо раде. Очување здравља грађана, спортиста, ученика, рекреативаца уопште у овој ситуацији завређује само речи хвале. Признање за дугогодишњу успешну сарадњу уручили смо Дому здравља Житиште. Још једном хвала у име свих грађана општине Житиште.
Најуспешнији фудбалски судија је Дејан Мијатовић из Житишта. Млад, талентован, перспективан...
Признање за најуспешнијег тренера добио је Владимир Павић, тренер женског одбојкашког клуба „Херцеговина“ из Равног Тополовца. Рад са млађим категоријама, сениоркама и одлични резултати су свакако разлог за добијање овог признања.
Најуспешнији спортски радник за 2020. годину је Милан Мартиновић из Банатског Карађорђева. Некад спортиста, данас спортски функционер и спортски радник који ради у интересу спорта и спортиста.
На родјендан Савеза нашу општину посетио је и Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста. Заједнички радни састанак са руководством општине и представницима Спортског савеза наставак успешне сарадње а све у циљу побољшања услова за све спортисте и спортске организације. Том приликом председник општине Житиште Митар Вучуревић је у име Савеза и свих спортских организација уручио признање Покрајинском секретаријату за донаторство- спонзорство.
Ми и даље корачамо смело до 3. марта 2022. године...

 

Tuesday the 19th. Спортски савез Општине Житиште