Општинско школско првенство у малом фудбалу 21. и 22. октобар 2015. године

Штампа

21. и 22. oктобра у организацији Спортског савеза општине Житиште и Савеза за школски спорт „Корачај смело“, а под покровитељством Општине Житиште одржано је такмичење у малом фудбалу.Ове године било је чак седам екипа у женској конкуренцији и осам у мушкој. 

 

Играло се два дана. Првог дана, по групама. У Банатском Карађорђеву се се такмичили представници ОШ „Никола Тесла“Банатско Карађорђево, ОШ „Петар Кочић“ Честерег, ОШ „Ади Ендре“ Торда и ОШ „Ђура Јакшић“ Банатски Двор. У Српском Итебеју на теребнима за мале спортове такмичили су се ученици ОШ „Милош Црњански“ Српски Итебеј, ОШ „Свети Сава“ Житиште, ОШ „Алекса Шантић“ Равни Тополовац, ОШ „Ђорђе Кошбук“ Торак и ОШ „Ђура Јакшић „ Међа.

Другог дана финале у Српком Итебеју. У мушкој конкуренцији првопласирани из обе групе ученици ОШ „Никола Тесла“ и ОШ „Свети Сава“, а у женској ученице ОШ „Ђорђе Кошбук“ и ОШ „Ади Ендре“.

Прво место у женској конкуренцији заузеле су девојчице из Торка, а у мушкој млади фудбалери из Банатског Карађорђева. Пласман на Окружно првенство.

Спортски савез је обезбедио превоз за све такмичаре, здравствену заштиту, осигурање, медаље, дипломе, ужину и освежавајуће напитке, реквизите, а велику помоћ имао је од представника домаћина  ОШ “Милош Црњански“ и ОШ „Никола Тесла“.

Tuesday the 16th. Спортски савез Општине Житиште