Мали Храбриша, Банатско Карађорђево 1. март 2020. године

Штампа

Реализујући Оперативни план активности, Спортски савез општине Житиште заједно са Карате клубовима „Карађорђево“ и „Јуко“, а под покровитељством општине Житиште у недељу 1. марта био је домаћин националном фестивалу „Мали Храбриша“.

 

Преко 300 спортиста,такмичара борилачих спортова, учествовало је у овом националном пројекту Асоцијације спорт за све Републике Србије који се одржава пети пут, а први пут у Средњобанатском округу. Фестивал је обухватио јако занимљив програм где се пре свега нашла дисциплина ВИШЕБОЈ која је за све узрасте и која се састоји од полигона спретности, демонстрација техника слободним стилом и ударања у самостојећу врећу.

Ове спортске дисциплине биле су намењене сваком детету без обзира да ли и колико тренирају, а од посебног значаја је било учешће деце са инвалидитетом тј. деце са посебним потребама.
Јасна порука Храбрише је да спорт треба да буде доступан свима, да са децом треба да се ради, да им помогнемо да остваре своје снове, да добију аплаузе, освоје дипломе, медаље…
Промотерка овог прелепог фестивал била је наша Александра Рапић, репрезентативка Србије у кик боксу и олимпијском боксу која је свој деци уручила дипломе, медаље и пехаре.
Председник општине Житиште Митар Вучуревић је поздравио све присутне, пожелео искрену добродошлицу у општину Житиште и Банатско Карађорђево отворио фестивал, а заставу домаћина предао предстваници Археолошког налазишта Виминацијум Милици Ђорђевић.
Мали Храбриша је у Банатском Карађорђеву Корачао смело...

QualityJoomlaTemplates.com
Tuesday the 23rd. Спортски савез Општине Житиште