Мали сајам спорта, Житиште 3. октобар 2023. године

Штампа

На теренима за мале спортове „Драган Вучуревић – Вучко“ 3. октобра 2023. године, у сарадњи са Спортским савезом Србије, Спортским савезом Војводине, а под покровитељством Министарства спорта, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Житиште, а у организацији Спортског савеза општине Житиште, одржан је Мали сајам спорта.


На сајму су се представиле спортске организације, Основне школе и предшколска установа „Десанка Максимовић“. Наши тренери учествовали су на семинарима „Борба против допинга у спорту“ и „Дијагностика у спорту“. Успешно су представљени спортови који су заступљени у нашој општини.
На Малом сајму спорта, наши драги гости били су министар спорта Зоран Гајић са сарадницима, покрајински секретар Дане Баста са сарадницима, председник Спортског савеза Србије са сарадницима и председница Спортског савеза Војводине са сарадницима.
Пре почетка сајма, на радном састанку у малој сали општине Житиште, свим присутним презентован је рад Спортског савеза општине Житиште, начин организовања школски и рекреативних такмичења, борбе против болести зависности, начин финансирања и функционисања спортских организација, као и стање спортске инфраструктуре.
Организацијом малог сајма спорта показали смо да волим спорт, да имамо талентовану децу и добре тренере, да желимо да се бавимо спортом и корачамо смело!
Овом приликом захваљујемо се свим нашим спортским пријатељима који су нам помогли и учествовали у организацији ове прелепе манифестације.

QualityJoomlaTemplates.com
Tuesday the 23rd. Спортски савез Општине Житиште