Дан ССО Житиште 3. март 2014. године

Штампа

Priznanja SSO

3. марта 2014. године  по 17. пут Спортски савез Општине Житиште прославио је свој рођендан. И како то већ обично бива, у препуној сали Скупштине Општине Житиште обележавање рођендана Спорског савеза протекло је у друштву великог броја  гостију, угледних личности из света спорта, привреде, политике, спортиста и спортских радника из републике, покрајине, Општине Житиште.

 Рођендан Савеза је прилика да се  најуспешнијим спортским организацијама и појединцима наше Општине уруче признања за постигнуте резултате у протеклој години.

Право да предлажу имају све спортске организације, Основне школе и Месне заједнице са територије Општине Житиште.

Пре почетка свечаности у малој сали СО Житиште потписан је Споразум о сарадњи са Спортским савезом града Зрењанина  кога је представљао генерални секретар Симо Салапура и Спортском академијом из Београда у чије је име Споразум потписао Зоран Јерковић.  У име Спортског савеза Општине Житиште и у име свих спортиста, споразум је потписала мр Светлана Маја Бабић потпредседница Управног одбора.

На самом почетку све присутне поздравио је председник Спортског савеза Миленко Мартиновић, а потом су добродошлицу  пожелели  доктор гитаре Урош Дојчиновић и његова колегиница Марија Нинковић.

За добро расположење били су задужени и плесна група „Фалкон“ из Зрењанина под руководством Александра Милина и плесна група „Идеал“ из Општине Нова Црња коју је предводила Тамара Кудакова Баста, а највише аплауза добили су полазници предшколске установе „Десанка Максимовић“ из Житишта са својом кореографијом „ Ми смо спортисти“.

Домаћица вечери била је Марија Маја Болесников.

На самом почетку уручена су признања  гостима.  Др Данету Корици дугогодишењем  генералном секретару а сада саветнику у Спортском савезу Србије, Борославу Пелевићу председнику Кик бокс савеса Србије и Одбојкашком савезу Војводине у чије је име Признање примио председник Скупштине Одбојкашког савеза Војводине Рајко Кијац. Признања  је уручила потпредседница Спортског савеза Општине Житиште мр Светлана Маја Бабић.

Потом су уручена Признања Спортским надама.Зорана Кокотовић и Горан Будисављевић, кошаркашица и кошаркаш из Банатског Карађорђева, Андреа Ћурчија одбојкашица из Житишта, одбојкаш из Равног Тополовца Владимир Милановић, каратисткиња из Банатског Карађорђава Тара Саватовић, житиштанин кик боксер Томислав Милић, фудбалери из Житишта Дејан Мијатовић и Вукашин Ћурчија и  ватерполиста из Житишта Никола Милиновић.

Признања најмлађим уручила је генерална секретарка Савеза Смиљка Јакшић.

Потом је Миодраг Јововић заменик секретарке за спорт Покрајинског секретаријата уручио признања дугогодишњим спортским радницима. Признања за резултате и несебичан допринос спорту добили су: Јухас Шандор из Новог Итебеја, Кочиш Роберт из Торде, Чипу Јонел из Торка, Јово Гарић из Честерега, Стева Рајић из Српског Итебеја, Предраг Дакић из Банатског Двора и предшколска установа „Десанка Максимовић“ у чије име је признање примила директорица Татјана Миленковић.

Затим сунаграђени пионири ОФК „Бегеја“: Стефан Стојановић, Срђан Мијатовић, Бранко Стојановић,Страхиња Миљуш, Младен Стојановић,Стеван Ковачевић, Дејан Радивојевић, Предраг Мержан, Лазар Михољчић,Милан Балабан, Марко Ердељи,Радован Живковић, Ђорђе Живковић, Дарко Гал, Дејан Мијатовић, Никола Рунић, Здравко Миљевић, Драган Мијатовић, Владан Рунић, Милан Мијатовић, њихов тренер  Драган Нишкановић, представник клуба Бојан Михољчић и њихов први тренер Рајко Мрђа. Признања је уручио народни посланик у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине,бивши спортиста, атлетичар  Игор Салак.

Када је у питању популаризација и несебичан рад у Школском спорту, признање за 2013.годину отишло је у руке професору физичког васпитања из Житишта Срђану Кораћу, а               Признање за развој и популаризацију рекреативног спорта, заслужено је добио Милић Молдован из Житишта, активиста Спортског савеза и удружења грађана „Моје парче Европе“. Народна посланица у Скупштини Републике Србије Јелена Травар Миљевић уручила им је Признања.

Признања за допринос развоју спорта на територији Општине Житиште добили су:  Компанија НИС „Гаспром њефт“  у области донаторства и спонзорства,  др Филип Балош лекар специјалиста пулмолог из Дома здравља из Житишта који је активно учествовао у акцији Спортског савеза „Борба против болести зависности“ и емисија „Панорама“ која се емитује на ТВ Сантос за популаризацију и информисање о спорту и раду Спортаског савеза.

Данијел Унгур, посланик у Скупштини АПВ уручио је Признања награђенима.

За најперспективнијег судију програшен је фудбалски судија Ненко Каракаш из Равног Тополовца, најуспешнији тренер за 2013.годину је Милан Миле Плећаш, тренер КК „Карађорђево“ из Банатског Карађорђева, а Признање  најуспешенији  спортски радник понео је Михајло Грујић из Хетина.  Признања им је уручио генерални секретар Спортског савеза Војводине мр Младен Стојшин.

Ове године, чак шест клубова славило је своје јубилеје. То су : ФК „ 1.Октобар“ из  Српског Итебеја –90 година рада и постојања, ФК „Јединство“ из Банатског Карађорђева и ФК „Олипиа“ из Торде  85 година, ШК „Напредак“ честерег  55 година, Фудбалски савез Општина Житиште - Нова Црња 50 година рада и 35 година успешног рада обележио је КК „ Свети Ђорђе“ из Житишта. Представницима ових спортских организација признања је уручио Рајко Кијац, председник Скупштине ОСВ.

За најуспшенију спортску организацију проглашен је Клуб борилачких спортова „Спартанац“ из Житишта у чије је име признање из руку потпредседника Кик бокс Савеза Србије господина Миодрага Јотића примио председник клуба Милан Зорић.

Најуспешнија спортисткиња, одбојкашица из Равног Тополовца Бојана Новаковић, за најуспешнијег спортисту проглашен је Милорад Капур такође из Равног Тополовца.

У име награђених обратила се најуспешнија спортисткиња Општине Житиште за протеклу годину Бојана Новаковић.

Др Дане Корица је уручио посебна признања предсенику Спортског савеза Општине Житиште Миленку Мартиновићу и заменику председника Општине Житиште Јене Лазару.

Такође,  Рајко Кијац је Савезу уручио књигу „Од блата до злата“ , а посебно признање Савез је добио од полазника предшколске установе „Десанка Максимовић“ у име свих малишана наше општине, а признање је уручено генералној секретарки Савеза Смиљки Јакшић.

 

 

 

 

 

 

Tuesday the 23rd. Спортски савез Општине Житиште