Дан Спортског савеза Општине Житиште, 2. март 2018. године

Штампа

У петак, 02.марта 2018. године у великој сали СО Житиште, Спортски савез општине Житиште прославио је свој двадесетпрвирођендан. Свечаности су, као и до сада, поред великог броја спортиста испортских радника, многобројних грађана, присуствовали и челници Локалне самоуправе, одборници, чланови већа Општине Житиште. Прослави манифестације присуствовали су наши суграђани који обављају значајне функције у РС и АПВ, Зоран Касаловић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе,покрајински посланик мр Светлана Бабићи начелница Средњобанатског упрваног округа Снежана Вучуревић.

И овај рођендан са нама су прославили, наши увек драги гости заменик покрајинског секретара за спорт и омладину Љубомир Станисављев , председник Спортског савеза Војводине,Слободан Бошкан, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић и заменик директора Данијела Шпирић,помоћник градоначелника града Зрењанина Симо Салапура, председник и генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Рајко Петровић и Вукосава Ђапић Анатацковић.

 

Као и сваке године од оснивања Савеза на овај дан додељују се признања за успешан рад и резултате рада најуспешнијим појединцима и спортским организацијама, а то су:

ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ БОРИЛАЧКИХ СПОРТОВА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ; Павле Бајчетић

СПОРТСКЕ НАДЕ:Ђорђе Бајић, фудбалер из Житишта, Драгана Миленковић кошаркашица из Банатског Карађорђева, Жељко Војводић кошаркаш из Банатског Карађорђева, Николина Тривуновић одбојкашица из Житишта, Андреја Манојловић одбојкашица из Равног Тополовца, Крунослав Петровић џудиста из Честерега, Милица Радаковић џудисткиња из Житишта, Мила Бошњак кик боксерка из Житишта и Вук Милошевић кик боксер из Житишта.

ДУГОГОДИШЊИ АМАТЕРСКИ РАД У СПОРТУ:Тибор Танка из Новог Итебеја, Нинослав Амижић и Зоран Прибишић из Житишта.

ЈУБИЛЕЈ СУ ОБЕЛЕЖИЛИ:ФК „Бега“ Нови Итебеј, 75 година рада, ШК „Напредак“ Честерег, 60 година рада, ЖОК „Житиште“, 20 година рада, и Карате клуб „Карађорђево“ 5 година рада.

ЗА РАЗВОЈ ШКОЛСКОГ СПОРТАДраган Ћорић, и ученици: Милан Мијатовић, Давид Филеп, Тодор Сивчевић, Никола Бајат, Недељко Тривуновић, Ненад Милосављев, Милош Средић, Жељко Зекировић, Немања Пудар, Немања Кнежевић.

ЗА РАЗВОЈ РЕКРЕАТИВНОГ СПОРТА:Удружење жена „Међанке“ Међа

ДУГОГОДИШЊА УСПЕШНА САРАДЊА:ПУ „Десанка Максимовић“

НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТСКИ СУДИЈА: Никола Марков из Житишта

НАЈУСПЕШНИЈИ ТРЕНЕР: Никола Саватовић из Банатског Карађорђева

НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТСКИ РАДНИК: Милан Корајлија из Банатског Карађорђева

НАЈУСПЕШНИЈА СПОРТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА: КК „Карађорђево“ Банатско Карађорђево

НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТИСТА:Лука Узелац – кошаркаш из Банатског Карађорђева

НАЈУСПЕШНИЈА СПОРТИСТКИЊА: Александра Рапаић – кик боксерка из Житишта

За добро расположење побринули су се брачни пар Милица и Давор Досковић, чланови хора опере Српског народног позоришта.

За послужење и угодно дружење и ове године побринуле су се чланице Удружења жена „Банаћанке“ из Торка, а све је то забележио фото апаратом и камером Фото студио „Фотон“ из Житишта

Корачамо смело!

Tuesday the 23rd. Спортски савез Општине Житиште