ПИКАДО ЛИГА 2017, финале Житиште 28. мај 2017. године

Штампа

28. маја 2017. године у фискултурној сали Основне школе „Свети Сава“ у Житишту одиграно је финале Пикадо лиге.
Прво су наступиле даме у појединачној конкуренцији, затим је уследила борба за треће место у екипној конкуренцији и на крају велико финале.

Треће место у појединачној конкуренцији заузела је Наташа Настасе из Равног Тополовца, друга је била Перки Пирош из Новог Итебеја, а титулу је освојила Слободанка Јефтић из Српског Итебеја.
У мечу за треће место у екипној конкуренцији стрелице су укрстиле Клуб жена „Вредне руке“ из Српског Итебеја и Клуб жена „Завичај“ из Равног Тополовца. У веома неизвесном сусрету победа дама из Српског Итебеја и освојено треће место, резултат 306 на према 304.
У великом финалу исти актери као и претходне године. Састале су се прошлогодишње победнице Удружење жена „Дворчанке“ из Банатског Двора и одлична екипа Друштва за неговање обичаја и традиције „Буза Вираг“ из Новог Итебеја. Са једне стране жеља дворчанки да одбране титулу општинског првака, са друге стране жеља дама из Новог Итебеја да по први пут донесу пехар у своје друштво, у своју Месну заједницу. Не зна се ко је имао већу трему, али више спортске среће имала је екипа из Новог Итебеја која је само са четири бода разлике обезбедила прво место Пикадо лиге 2017. Резултат нам то и говори 325 на према 321 у корист дама из Новог Итебеја.
Следећи сусрет заказујемо за 24. јун, четрнаесте Рекреативне игре грађанки и грађана Општине Житиште „РИО 2017“. Корачајте смело!

Tuesday the 23rd. Спортски савез Општине Житиште