ОШ "СВЕТИ САВА" ПРВАК ДРЖАВЕ!

Штампа

Да локална самоуправа и Спортски савез Општине Житиште корачају смело када је у питању школски спорт је потврда учешћа ученика ОШ „Свети Сава“ из Житишта на Државном првенству у малом фудбалу које је одржано 26. и 27. маја у Брзећу.

 Ученици ОШ „Свети Сава“ предвођени Марком Нинковићем, првог дана су се борили против ученика ОШ „Иво Лола Рибар“ из Сомбора и савладали их резултатом 4:2. У другој утакмици у групи житиштани су играли против ОШ „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта. Резултат 3:1 и друга победа.

Другог дана борба за финале. Борба против прошлогодишњих победника, ученика ОШ „Лепосавић“. Неизвесно до краја, победа много значи и једним и другим, али нерешен резултат донео је житиштанима прво место у групи и сигуран пласман у финале.

Велики финале. Са једне стране наши фудбалери  Драган, Срђан и Дејан Мијатовић, Дејан Ђукић, Вукашин Ћурчија, Никола Милиновић, Лука Иванов, Никола Косовић, Стефан Свијетлица и Здравко Миљевић предвођени Марком Нинковићем и Зораном Веселиновим, а са друге ученици ОШ „Слободан Бајић Баја“ из Сремске Митровице. Врло напето до самог краја, до пенала, резултат 4:3 после пенала и прво место нашим фудбалерима. Било је ту и страха и суза и навијања.

ОПШТНА ЖИТИШТЕ ДАНАС ИМА ПРВАКЕ ДРЖАВЕ КОЈИ СУ ОД САМОГ ПОЧЕТКА КОРАЧАЛИ СМЕЛО!

Thursday the 28th. Спортски савез Општине Житиште